Sos de praz

Prazul se pune la calit in untul topit. Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se amesteca bine, sa nu ra

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 fire de praz
  • de marime potrivita
  • 2-300 ml de lapte
  • 2 linguri de faina
  • cca 50 gr unt
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare si piper dupa gust
  • optional ceva patrunjel tocat marunt

Mod de preparare

Prazul se pune la calit in untul topit.

Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase.

Peste prazul calit se toarna otetul balsamic (sau normal) si se lasa sa dea cateva clocote, pana se mai evapora lichidul.

Se toarna si sosul alb si se lasa sa fiarba cam pana scade la jumatate.


Se serveste cu orice fel de friptura.

Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu budinca si fructe

Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...

Prajitura cu budinca si fructe
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos