Sos pentru fripturi

Sosul pentru fripturi este foarte delicios. Daca nu este servit imediat se tinela cald, intr-un vas cu apa fierbinte.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 1 ceasca zeama de carne
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita mustar
  • 100 g cuiperci
  • unt proaspat cat o nuca
  • sare.

Mod de preparare

Pentru sosul pentru fripturi se prajeste o lingura de faina cu 1/2 lingura de unt, tinandu-se pe foc pana incepe sa se rumeneasca. Se stinge cu zeama de carne, la care s-a adaugat otetul si o Iingurita de mustar. Se lasa sa dea un clocot. Se inabusa in unt ciupercile taiate felii, se amesteca cu sosul, adaugand si unt proaspat cat o nuca. Daca nu se serveste imediat, sosul pentru fripturi se tine la cald intr-un vas cu apa fierbinte.


Sosul pentru fripturi se serveste cu carne.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie

Pentru ca a sosit sezonul capsunilor, am zis sa incerc o reteta de prajitura usoara, nu foarte dulce, numai buna de savurat...

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca