Tzatziki este un sos grecesc ce se prepara din ingrediente simple si poate fi servit alaturi de fripturi, diferite carnuri, gyros sau in sanwdich-uri.
- castravetele se curata de coaja, se taie bastonase (se da pe razatoarea cu lamele potrivite), se clateste cu apa, se scurge, se presara cu sare si se lasa deoparte pana se inmoaie putin.
- usturoiul se da pe razatoarea cu gauri marunte (sau se marunteste sub alta forma).
- castravetele razuit se stoarce de zeama si se pune intr-un bol.
- se adauga smantana, usturoiul maruntit, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust.
- se tine la frigider pana cand servim.
Tzatziki este un aperitiv grecesc, care poate fi folosit si ca sos pentru gyros sau ca salata.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii