Sos brun (Spaniol)

Pentru sos brun (Spaniol) oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la cuptor la foc moderat. Morcovii, patrunjelul radacina si telina se inabusa in ulei.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 500 g:
  • oase fara maduva - 500 g
  • ulei - 50 g
  • faina - 40 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • usturoi - 5 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • foi de dafin
  • cimbru
  • piper boabe si sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos brun (Spaniol) oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la cuptor la foc moderat. Morcovii, patrunjelul radacina si telina se inabusa in ulei cu 50 ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, apa fiarta cca 1 l, oase, foi de dafin, usturoi, piper, cimbru si sare. Se continua fierberea la foc moderat cca 2 ore. Cand sosul e fiert, se strecoara printr-o sita deasa.

Sosul brun (Spaniol) se serveste cald, la diferite preparate din carne de vita, porc, peste.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...