Sos picant pentru peste

Se curata zarzavatul, se spala si se taie fideluta. Se acopera cu apa calda si se fierbe acoperit pana se inmoaie bine. Se raceste si se trece prin si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri de unt
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de faina
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de otet

Mod de preparare

Se curata zarzavatul, se spala si se taie fideluta. Se acopera cu apa calda si se fierbe acoperit pana se inmoaie bine. Se raceste si se trece prin sita, apoi se amesteca cu un sos alb facut din: unt, faina si un pahar de vin alb. Sosul se sareaza si se pipereaza dupa gust,

se subtiaza cu o lingura de otet si se fierbe cu o foaie de dafin zece minute. Se ia cratita de pe foc si se raceste sosul, care se pune peste sosul de legume.
Se amesteca bine si se serveste langa peste rasol sau langa peste prajit.

Alte retete sos recomandate

Sos ciuperci

Sos de spanac

Sos tartar

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa