Sos de hrean cu supa de oase

Pentru sos de hrean hreanul se curata, se spala si se rade pe razatoarea fina. Faina se cerne, se dizolva in 75 ml apa rece si se fierbe impreuna cu untul topit.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 500 g:
  • unt - 100 g
  • faina - 50 g
  • smantana - 150 g
  • hrean - 150 g
  • supa de oase - 75 g
  • otet - 15 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos de hrean hreanul se curata, se spala si se rade pe razatoarea fina. Faina se cerne, se dizolva in 75 ml apa rece si se fierbe impreuna cu untul topit, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga smantana, supa de oase, hrean si sare. Se fierb la foc moderat cca 10-15 minute. Cand sosul este fiert, se adauga otetul.

Sosul de hrean se consuma cu preparate din carne de pasare si peste.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii