Traditiile mesei de Pasti nu ar trebui afectate de restrictiile alimentare sau bugetare. Acestea ne reapropiem de familie si de prieteni, dar, nu in ultimul rand, transforma sarbatorile intr-un adevarat festival culinar.
Dintre preparatele traditionale de primavara, drobul este dintre cele cu un gust inegalabil si care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Pasti.
Ingredientele principale pentru acest preparat traditional romanesc sunt: maruntaiele de miel (ficat, plamani, inima si rinichi), verdeturi (ceapa verde, marar, patrunjel, usturoi, leustean), oua (crude si fierte). Insa, poate fi preparat si din alte tipuri de carne sau chiar si doar din ingrediente vegetale.
Asadar, noi va propunem 10 retete de drob pe care sa le incercati pentru masa de Pasti. Alegeti voi reteta care vi se potriveste cel mai bine:
3. Drob de ghebe si oua de prepelita
5. Drob moldovenesc din ficat de pasare
6. Drob de miel cu ceapa verde
8. Drob de curcan cu usturoi verde
Sursa foto: ziuaconstanta.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii