Pentru aluat se amesteca toate ingredientele foarte bine si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Perele taiate felii se...
Tarta cu pere si migdaleCuptorul se incinge la 200 grade. Se spala carnea, se sterge. Se presara cu amestecul de condimente. Se prajeste pieptul, cu...
Piept de curcan cu garnitura de pereSe taie perele sferturi si se asaza intr-un platou adinc pudrate bine cu zahar. Se prepara siropul: se pune la fiert vinul...
Desert din pere cu siropPerele taiate felii si coarnele cu simburi se asaza din ajun intr-un vas smaltuit, cu zaharul si se lasa pina a doua zi, cind...
Compot de pere si coarneSe fierb fructele (mere, pere sau piersici etc), cu 150 gr. zahar si putina apa pina scad. Se asaza intr-un vas special care...
Budinca de fructeSe curata perele de coaja si se taie in patru, apoi se curata saminta. Fiecare bucatica se moaie in zeama de lamiie. In acest...
Compot de pere aromatSe amesteca faina cu untul, zaharul, sarea si apa. Se prepara o coca nisipoasa cu care se tapeteaza o forma rotunda de tarta....
Tarta cu pereVinul rece se pune intr-un recipient (carafa mare de sticla). Se adauga zaharul, lamaile si portocalele taiate felii,...
SangriaSe cojesc perele, lasindu-se un cm in partea de la coada. Coada se taie un pic in partea de jos pentru a putea fi prezentate...
Pere in vin rosu cu menta