Din faina, oua, lapte si sare se prepara un aluat ca pentru taitei, care se lasa sa stea, acoperit cu un servet, pina se...
Coltunasi cu carne de pasarePuiul se fierbe in apa cu sare, apoi se transeaza. Separat se calesc cele 4 linguri de faina in untdelemn si se stinge totul...
Pui cu smantana si taitei de casaSe prepara taiteii ca si pentru taitei cu lapte, cu deosebirea ca se taie fisii late de 1 cm. Se fierb in apa cu sare si se...
Budinca de taitei cu brinza de vaciSe curata merele, se inlatura partea cu simburi, se taie cuburi si se fierb in apa impreuna cu zaharul si sarea. Cind sint...
Supa de mere cu taiteiSe calesc in unt ceapa si sunca taiata marunt, se adauga rosiile curatate de pielita si seminte si taiate in felii subtiri....
Taitei cu parmezan si sos de rosiiSe curata si se spala zarzavaturile bine, apoi se taie dupa preferinta (sub forma de taitei, cuburi sau se dau pe razatoarea...
Ciorba de legume cu smintinaGaina curatata si spalata bine se pune la fiert in apa rece cu putina sare, intr-o oala descoperita, la foc potrivit; dupa...
Supa de pasare cu taitei de casaPastele fainoase se fierb in apa cu sare si o lingurita ulei, jumatate din timpul normal de fierbere (cam 3-4 minute). Se...
Pizza cu taiteiSe pune la fiert fasolea inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi...
Icre din fasole albaSe fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea, taitei), in apa usor sarata, cu grija sa nu iasa din cratita...
Budinca cu macaroane dulceSe toaca varza, se pune in cratita, se adauga 1 lingura de unt si se fierbe inabusit pina ce devine moale. Apoi se sareaza si...
Varza cu taiteiSe fierb taiteii in apa cu sare, se amesteca cu untura, cu sunca taiata marunt, galbenusurile, albusurile batute spuma si cu...
Budinca de taitei cu cirnati afumatiSe fierbe obisnuit o supa. Se strecoara lichidul si se pune in alt vas pe foc mic. Intre timp, se pregateste aluat pentru...
Supa cu floriceleSe spala telinele, se curata de coaja si se taie taitei. Se pun apoi la fiert intr-un vas cu apa fierbinte. Dupa 20 de minute...
Telina cu smintina si cascavalSe fierb taiteii (fara ou) in apa cu sare, 10-15 minute, apoi se strecoara, se clatesc cu apa clada si se lasa sa se scurga...
Budinca de taitei cu carneSe fierb taiteii, se clatesc cu apa calda si se amesteca cu untul si telemeaua desarata data pe razatoare.
Taitei cu brinza telemeaTaiteii (fisii late de 1 cm) se fierb, se scurg si se amesteca cu untul si sunca tocata.
Taitei cu suncaDin faina, ou si putina apa se prepara un aluat de o consistenta mai tare, care se framinta bine pe planseta. Cind aluatul...
Taitei cu lapteSupa de zarzavat simpla, strecurata, se pune din nou la fiert si, cind clocoteste, se adauga o lingura de taitei de casa,...
Supa cu taiteiSe face o coca de taitei din faina, apa, ou si putina sare. Se lasa sa se odihneasca timp de o ora, apoi se intinde cu...
Varenki