Prajituri

Reteta Cremsnit

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 15-11-2016
Adaugă în cartea de bucate
>

ingrediente

12 portii

   foi de aluat foietaj coapte – 3 buc
   lapte 1 l
   5 oua
   zahar 250 g
   amidon 100 g
   unt 50 g
   zahar vanilat 20 g
   coaja rasa de la o lamaie
   vanilie 2 lingurite
   zahar pudra pentru decor

mod de preparare

• poti folosi foi de cremsnit din comert sau poti coace trei foi de aluat foietaj, la 200⁰C, cam 15 minute, pana se rumenesc frumos. Foile trebuie coapte intre doua hartii de copt si cu o tava de aragaz deasupra, ca sa nu creasca foarte mult. Se lasa apoi la racit
• Pentru crema, mixeaza cu ajutorul telului Breville Hand Blender ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Adauga amidonul si mixeaza in continuare. Adauga apoi laptele, putin cate putin, si omogenizeaza bine compozitia. Muta amestecul pe foc si fierbe la foc mic, 15 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa.
• dupa ce opresti focul, adauga untul taiat cubulete, coaja de lamaie si vanilia
• pune o foaie de cremsnit intr-o tava mai inalta, rastoarna jumatate din crema calda, pune a doua foaie, restul de crema si ultima foaie rupe-o bucatele si presar-o deasupra. Acopera tava cu o folie de plastic si lasa cremsnitul la frigider 10-12 ore. Inainte de servire pudreaza-l cu zahar pudra.

Serveste cu placere!
Incearca si Halva de gris
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.