Gogonelele, ardeii kapia si ceapa se taie "pestisori". Se oparesc (doar gogonelele si ceapa) in 3 l. apa cu 2 lingurite de sare. Vinegreta se face se
Gogonelele, ardeii kapia si ceapa se taie "pestisori". Se oparesc (doar gogonelele si ceapa) in 3 l. apa cu 2 lingurite de sare.
Vinegreta se face separat, din 0,5 l. apa, 0,5 l. otet, 250 g. zahar, 6 linguri sare, in care se fierbe cimbrul, dafinul maruntit, piperul si mustarul boabe.
Se asaza legumele scoase de la oparit in borcane, iar peste ele se toarna in cantitati egale vinegreta. Lichidul in care au fiert legumele se mai da o data in clocot si se adauga in borcane.
Se pun capacele si se asaza borcanele in pat cald(haine, paturi, etc.) sa se raceasca de la sine. Se poate servi incepind de a doua zi.
Este excelenta linga mincarurile cu carne si garnitura de cartofi, orez, se poate servi inclusiv linga platouri reci si chiar la sandvisuri.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradUn tort delicios si racoros!
Desert tort cu mascarpone, mure si bananeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii