Salata cu peste

Taiteii se fierb in apa cu sare, se spala cand sunt gata si se scurg bine. Se pun intr-un castron si se acopera cu sos alb. Sosul alb se pregateste p

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g taitei
  • 1 cana de sos alb
  • 200 g peste afumat
  • cateva masline
  • 30 g de unt (o lingura)
  • o cana de lapte
  • 2 linguri de faina
  • sare

Mod de preparare

Taiteii se fierb in apa cu sare, se spala cand sunt gata si se scurg bine.

Se pun intr-un castron si se acopera cu sos alb.

Sosul alb se pregateste pe foc mic din: o lingura de unt, doua linguri de faina, o cana de lapte dulce si zeama de la o lamaie si sare. Cand sosul arata ca o smantana groasa, se pune sarea si piperul dupa gust, se lasa sa se raceasca, dupa care se poate folosi.

Pestele se taie felii subtiri, se pune peste salata, se amesteca usor pana se omogenizeaza totul, dupa care se garniseste salata cu felii de masline si se pune la rece pentru o ora.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci