Fettuccine mare e monti

Portii
1
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
7 minute
Complexitate
medie
Fettuccine mare e monti

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • Pentru sos:
  • sare si piper alb dupa gust
  • 1 buc. ou
  • 100 g faina
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare, dupa gust
  • 23 buc. lamele de calamar (prefiert, puteti folosi si calamar normal, curatat si fiert in prealabil)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 30 g unt
  • 30 ml vin alb, demisec
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • 50 g parmezan
  • 34 buc. ciuperci brune

Mod de preparare

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea sa
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati oul asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de minute
• dupa 20 de minute il scoateti si presarati putina faina pe deasupra, pentru a evita lipirea
• introduceti bucata de aluat in partea stanga a masinii de paste Marcato Atlas Cromo, pentru a o intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• dupa ce ati intins foaia, o treceti in partea cealalta a masinii de paste Marcato Atlas Cromo si o taiati cu forma de fettuccine
• le lasam la uscat pe dispozitivul de uscat paste Marcato Tacapasta
• curatati bine calamarul prefiert si taiati lamele cuburi
• tocati usturoiul marunt, iar ciupercile taiati-le cuburi potrivite
• puneti apa cu sare la fiert, iar in momentul in care aceasta a dat in clocot, fierbeti pastele pentru cca 1 minut
• scurgeti-le apoi intr-o sita si stropiti-le cu putin ulei cu masline, ca sa nu se lipeasca
• incingeti uleiul si untul in tigaie si adaugati cuburile de calamar si ciuperci in aceasta
• adaugati usturoiul, cimbrul si asezonati cu sare si piper
• in momentul in care atat ciupercile, cat si calamarul este gatit, stingeti cu vin alb si lasati la redus cca 30 de secunde
• adaugati smantana de gatit si amestecati bine pentru cca 1 minut, pana ce compozitia se va inchega
• adaugati apoi pastele fettuccine in sos si amestecati de cateva ori pana ce sosul va intra in paste
• luati de pe foc, puneti in farfurie si radeti parmezan deasupra
• consumati preparatul cat este fierbinte.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu mere

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Piure de cartofi cu spanac si leurda

Piure de cartofi cu spanac si leurda

Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...

Piure de cartofi cu spanac si leurda
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustar

Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustar

Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...

Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustar
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Prajitura Raffaello
5
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Parteneri
Placinta  bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "
Bucataras.RO

Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "

Placinta asta imi da mereu peste cap toate dietele , de fiecare data cand o scoate pe masa mama.Nu pot sa-i rezist...

Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Flan cu Lapte Condensat Indulcit
ReteteCulinare.RO

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit