Tort Rosalba

Blat I: Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate puti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Rosalba

Ingrediente

  • Blat I: 60g faina
  • 170g unt la temperatura camerei
  • 130g zahar alb
  • 140 g zahar brun
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1galbenus
  • un praf de sare
  • 200g picaturi de ciocolata
  • Blat II: 200g zahar praf
  • 250g unt sau margarina
  • 1pliculet zahar vanilat
  • 4oua
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 270g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 40g cacao
  • 500g mere
  • Crema de menta: 375ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 75g zahar
  • 40g faina
  • zahar vanilat
  • 2 1/2 linguri sirop de menta
  • Crema di nutella: 500ml lapte
  • 2oua
  • 100g faina
  • 100g zahar
  • 250g nutella

Mod de preparare

Blat I:

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt.

Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate putin pana l-am incorporat bine si la sfarsit ciocolata (ciocolata amaruie in amestec cu alba).

Am facut bilute din aluat, le-am pus in tava cu hartie de copt si le-am copt la 180°C pana la proba scobitorii.

Scos din cuptor si lasat la racit.

Blat II:

Untul se mixeaza pana devine spumos.

Se adauga zaharul pudra cernut si zaharul vanilliat.

Se adauga pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare timp de 1minut.

Se amesteca intr-un castron faina cernuta, praful de copt, scortisoara si cacao cernuta.

Se adauga cate putin si se incorporeaza toate in crema.

La sfarsit se adauga merele rase.

Se pune amestecul in tava in care am pus hartie de copt.

Se coace la 180°C timp de 40-50min sau pana trece proba scobitorii.

Crema de menta:

Laptele l-am fiert si-am adaugat vanilina si siropul de menta.

Galbenusurile le-am batut cu zaharul.

Am adaugat faina si laptele si-am pus pe foc pana a devenit o crema densa .

Crema di nutella:

Am batut ouale cu zaharul, am adaugat faina, apoi laptele si-am pus craticioara pe foc amestecand continuu pana devine densa crema. Am adaugat nutella.

Asamblarea tortului

Toate blaturile le-am insiropat doar cu lapte pt ca din tort au mancat si copii.

Blatul trigoanelor cu ciocolata si mere, crema di nutella, blatul de la chocolate chunk cookies, crema de menta, alt blat cu ciocolata si mere iar crema de nutella si capacul din ciocolata si mere si pus peste noapte la frigider.

L-am scos a doua zi din forma si l-am uns cu un strat de unt.

Apoi l-am imbracat in marshmallow fondant si l-am decorat.
Reteta Tort Rosalba a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Sfenj (gogosi marocane)
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola