Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza compozitia intr-o forma de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

Ingrediente

  • Blat :
  • 125gr unt
  • 50 gr zahar brun
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 2lg cacao
  • 2 lg lapte
  • 1 linguritza plina praf de copt
  • Umplutura:
  • 300 ml lapte
  • 3 lg pline de gris
  • 80 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 100 gr cocos
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • Glazura:
  • 200 gr cuvertura ciocolata neagra sau de lapte

Mod de preparare

a) Blat:

1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt.

2. Se aseaza compozitia intr-o forma de 20x28 la 180°C.

3. Se scoate dupa 20 min si se lasa la racit.

b) Crema:

1. Se pun pe foc laptele, untul si grisul pana la ingrosare.

2. Se adauga extractul de vanilie, zaharul si nuca de cocosul.

3. Se pune peste blatul racit

c) Glazura:

1. Se topeste ciocolata si se toarna peste crema.

Reteta a fost propusa de Otti cu ajutorul pozelor de la lily

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori