Pastalopitta este o budinca de dovlecei delicioasa. Pentru a pregati aceasta specialitate greceasca aveti nevoie de 500 g dovlecei.
Pastalopitta este o budinca din dovlecei, o reteta delicioasa din bucataria greceasca. Daca amestecul de budinca este copt intr-un invelis de aluat de patiserie, atunci devine placinta cu dovlecei kolokithopita.
Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa, timp de 10-15 minute. Dovleceii se spala, se curata de coaja si se rad. Se scurg foarte bine de apa, apoi se amesteca cu branza rasa, ouale, faina, orezul scurs de apa, sare si piper dupa gust. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina un vas de yena, apoi se toarna amestecul de budinca. Deasupra se intinde amestecul din oua batute cu smantana, sare si piper. Se da vasul cu pastalopitta la cuptor pentru 30-35 minute.
Pastalopitta se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de legume proaspete.
Sursa acestei retete est blogul culinar Truedelights.
Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...
Dulceata de caiseUsor de facut si fooarte buna!
Varza murata cu coasta afumataNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseChecul cu lămâie și mac este foarte gustos și aromat și va face deliciul oricărei mese festive sau de zi cu zi....
Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromatGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Comentarii