Mancaruri cu carne

Reteta Muschiulet de porc marinat in bere neagra, cu sos de piper verde si garnitura de spanac

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 15m 
admin postat de
Postat pe: 13-05-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Muschiulet de porc cu sos teriyaki la slow-cooker - Reteta-Video"
 

ingrediente

2 portii

   sare si piper dupa gust
   Pentru marinada
   muschiulet de porc – cca 500g600 g
   bere neagra – 500 ml
   stafide – 2 linguri
   foi de dafin – 2 buc
   boabe de piper – 68 buc
   Pentru sos
   smantana de gatit – 200 ml
   piper verde murat – 1 lingura
   capere – 2 lingurite
   menta proaspata, tocata – 34 frunze
   sare – dupa gust
   Pentru spanac
   spanac proaspat – 1 kg
   unt – 50 g
   usturoi verde tocat marunt – 1 legatura
   cascaval afumat – 100 g
   Aditionale
   ulei de masline – 23 linguri
   unt – 20 g
   usturoi – 2 catei
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

• fasoneaza si pune muschiuletul de porc in caserola de marinare rapida FoodSaver
• pune deasupra berea neagra, stafidele, boabele de piper si dafinul
• inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15-20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• taie muschiuletul rondele de 1 deget grosime
• scoate apoi din marinada, incinge o tigaie si adauga uleiul de masline, untul si cei doi catei de usturoi, intregi
• prajeste feliile de muschiulet de porc pe fiecare parte
• in paralel zdrobeste piperul verde
• adauga-l peste muschiulet impreuna cu caperele si menta proaspata, pe care o toci in prealabil
• pune smantana de gatit si potriveste de sare daca mai e cazul
• amesteca pana se incheaga si ia de pe foc
• pune frunzele de spanac intr-o cratita cu capac si pune-l la foc potrivit
• in momentul in care a inceput sa lase apa, ia capacul si amesteca pana se reduce tot lichidul din craticioara
• pune apoi untul si usturoiul verde tocat si caleste bine
• ia de pe foc si intr-o tava de cuptor fa un pat de spanac, peste care razi cascaval afumat
• peste acesta adauga muschiuletul de porc si sosul
• introdu in cuptorul incins in prealabil la 210-220⁰C pentru 2 min, cat sa se gratineze totul.

Pofta buna!
Incearca si Snitel pane delicios din carne de porc
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc marinat in bere neagra, cu sos de piper verde si garnitura de spanac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.