Se prajesc cepele taiate pestisori, se adauga dovleceii rasi si storsi de zeama si se lasa pe foc pana devin aurii. Se lasa...
Salata de dovlecei cu oua
Se pun legumele la fiert in apa rece, la foc redus. Cind sint bine fierte se strecoara sau se zdrobesc, dupa preferinta....
Supa de legume diverse
Se taie cornurile in doua, in latime, se scobesc de o parte din miez, apoi se umplu cu carnea de pasare fiarta si se...
Cornuri umplute cu carne
Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cind incepe sa clocotesca, se...
Ciorba taraneasca
Se curata spanacul, se spala in multe ape reci, apoi se fierbe 10-15 minute in apa clotita cu sare, acoperit. Se strecoara,...
Piure de spanac cu lapte
Visinele spalate, curatate de codite si simburi se paseaza prin sita. Simburii curatati si zdrobiti in piulita se fierb...
Inghetata de visine
Se pun macaroanele in apa clocotita cu sare si se lasa sa fiarba la foc incet pina se inmoaie, fara sa se sfarime. Se scurg,...
Macaroane
Cartofii si morcovii se taie in cuburi, se amesteca cu mazarea, sosul alb si verdeata dupa gust. Cu aceasta compozitie se...
Rulouri din sunca si cartofi
Se curata puiul si se fierbe pe jumatate, se scurge si se frige intr-o frigare, cu care se roteste deasupra focului pina cind...
Pui la frigare
Se curata dovleceii, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare pina se inmoaie, apoi se scurg.
Sote de dovlecei
Se amesteca brinza de vaci cu sunca taiata marunt, se intinde peste feliile de piine si se decoreaza cu morcovul ras deasupra.
Sandvis cu brinza de vaci si sunca
Supa de zarzavat simpla, strecurata, se pune din nou la fiert si, cind clocoteste, se adauga o lingura de taitei de casa,...
Supa cu taitei
Stiuca se curata si se fierbe in citeva clocote la foc incet, apoi se scoate si se frige la gratar. Se ia cu grija, sa nu se...
Stiuca la gratar
Se fierb macaroanele in apa clocotita cu sare, la foc incet pina se inmoaie, fara sa se sfarime. Se scurg, se clatesc cu apa...
Musaca de macaroane
Se taie vinetele in doua, pe lungime. Cu virful unui cutit se face o incizie de jur imprejurul vinetelor. Se sareaza putin si...
Jumari cu vinete umplute
Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cind fasolea este veche, ca sa fiarba mai repede, se pune de...
Supa de fasole uscata
Se pune ficatul pe gratarul incins, fara grasime, se frige la foc mare si nu prea mult. Ficatul se serveste in singe. Altfel...
Ficat la gratar
Rosiile se taie felii rotunde, ardeii se taie fidea, ceapa pestisori. Se amesteca si se toarna deasupra sosul picant. Se...
Salata de rosii si ardei grasi cu maioneza picanta
Bamele spalate, cu codita taiata, se fierb in bors. Se scurg si se pun peste carnea fiarta inabusita cu ceapa si se lasa sa...
Bame cu carne de vita
Cartofii fierti in coaja se curata si se taie felii. Carnea fiarta se da prin masina si se amesteca cu sucul de ceapa,...
Musaca de cartofi
Se pune la fiert in apa cu sare ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce s-a inmuiat bine, se adauga cirnatii taiati in...
Ciorba cu cirnati afumati si otet
Se umplu dovleceii cu carnea amestecata cu orez si verdeata si sde dau la cuptor. Cu zece minute inainte de a fi gata, se...
Dovlecei umpluti cu carne de pasareReteta de coktail de inghetata de vanilie si alune suna cam asa: se fierbe laptele. Cind clocoteste, se pun alunele prajite,...
Cocktail cu inghetata de vanilie si alune
Muschiul curatat de pielite se impaneaza cu feliile de morcov si se inabusa cu apa si uleiul, acoperit, pina se fragezeste....
Muschi de vaca cu sote de morcovi
Urda se sfarima bine cu furculita, se adauga mararul tocat marunt si sarea. Cu acest amestec se umplu clatitele. Se ruleaza...
Clatite cu urda si marar
Se spala oasele, se sparg si se fierb bine in cantitatea de apa respectiva. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara. In...
Supa crema de dovlecei
Se pune carnea la fiert in apa rece cu sare, se lasa sa fiarba la inceput la foc mai tare pina da in clocot si apoi la foc...
Rasol de gaina cu legume
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori