Dovleacul se da pe razatoare, restul de legume se taie in cuburi, iar verdeata se toaca marunt. Toate se amesteca. Se mai...
Salata de dovleac
Se alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat si apalat si cimbrul....
Supa crema de linte
Se bate vrabioara bine, pe o parte si pe cealalta, pentru a se zdrobi fibrele tari. Se unge cu un strat subtire de ulei, se...
Vrabioara la gratar
Castravetii se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Ceapa curatata se taie pestisori. Ardeiul curatat de seminte se...
Salata mixta
Se fierb cartofii in coaja, se curata, se taie felii, se pun pe o salatiera, se amesteca cu sarea si uleiul si se decoreaza...
Salata de cartofi
Feliile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama de lamiie. Slanina se taie in bucatele si se pune intr-o tigaie la foc...
Peste cu sos de mere
Telinele si cartofii se curata si se taie in felii rotunde, egale. Se pun intr-o cratita unsa cu grasime, se toarna restul de...
Mincare de telina cu brinza
Rosiile se curata de pielita, se taie in felii rotunde si se asaza intr-o cratita unsa cu grasime, intre rindurile de rosii...
Rosii la cuptor
Se toaca carnea si se framinta bine cu 100 gr. de unt. Se sareaza si se pipereaza. Se formeaza chiftelute mari care se dau...
Bitoci
Fasolea fiarta in apa cu sare se scurge bine. Heringul desarat si spalat in mai multe ape se curata de oase si se desface in...
Salata de fasole boabe cu heringi
Se spala bine oasele, se sparg pe lungime si se pun la foc impreuna cu ceapa. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara si...
Supa crema de spanac
Se fierb cartofii si sfecla, dupa care se taie in felii. Pestele se rupe in fisii foarte mici, cepele se taie pestisori, iar...
Salata de heringi
Se taie carnea in bucatele mici care se dau prin ulei, piperindu-le. Se frig apoi pe frigaruie, sau se aseaza pe un gratar,...
Saslik
Intr-o cratita unsa cu unt se pun cepele taiate pestisori, iar pe deasupra pestele curatat si spalat. Se presara sare si...
Peste "a Suisse"
Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in...
Bors rusesc cu dafin
Intr-o cratita se pune faina de griu, se face o gropita in mijloc in care se va pune drojdia dizolvata in apa calda. Totul se...
Blinele
Se framinta un aluat din faina, ou, praf de copt, margarina, zahar si sare. Se opreste 1/3 din aluat, restul se intinde...
Prajitura berlineza
Se freaca peretii unei cratite cu usturoi pisat, apoi se umple cu vin si se adauga brinza taiata in cubulete si piperul....
Crema "Fondue"
Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa clocotita si sarata. Cand sunt gata se scurg si se rumenesc putin in...
Cartofi noi cu patrunjel verde
Se face un piure de cartofi care se amesteca repede cu ceapa tocata fin, sarea, boiaua dulce. Intr-o tigaie cu untura topita...
Cartofi "Harz"
Se pun bucatile de pui in untdelemn cu putina apa si se lasa sa fiarba inabusit 1/4 ora. Ciupercile taiate felii, impreuna cu...
Pui cu ciuperci stropit cu vin
Se curata bananele, se taie in felii, se stoarce portocala peste ele si se amesteca cu zaharul pudra.
Salata de banane cu suc de portocale
Se inabusa macrisul, curatat si bine spalat, in putina apa si margarina. Cartofii curatati de coaja si taiati in bucatele...
Supa de macris cu cartofi
Caisele se curata de coaja, li se scot simburii si se pun intr-o compotiera. Peste ele se presara zaharul pudra, zeama de...
Salata de caise cu vin alb
Se curata varza si se stropeste fiecare frunza cu apa sarata, in care s-a diluat putin otet. Se da prin masina de tocat...
Rulada cu varza rosie
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori