Toate retetele

Bors de stiuca
Borsuri

Bors de stiuca

Se fierb ceapa, ardeiul si rosia, taiate, in apa cu sare si, cind sunt gata, se adauga pestele, apoi leusteanul, patrunjelul...

Bors de stiuca
Ciorba de berbec
Ciorbe

Ciorba de berbec

Se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa rece si se taie in bucati potrivit de mari, dupa...

Ciorba de berbec
Ceai de sunatoare
Ceaiuri

Ceai de sunatoare

Se pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de sunatoare. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute,...

Ceai de sunatoare
Ciorba de potroace
Ciorbe

Ciorba de potroace

Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala...

Ciorba de potroace
Supa de telina si cartofi
Supe de legume

Supa de telina si cartofi

Se taie cartofii si telina in cubulete mici, se pun intr-o cratita cu margarina topita. Dupa ce s-au aurit, se toarna apa...

Supa de telina si cartofi
Chiftelute la gratar
Mancaruri cu carne

Chiftelute la gratar

Se da carnea cruda prin masina de tocat de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa, apoi se amesteca cu orezul...

Chiftelute la gratar
Cas cu oua
Aperitive cu oua

Cas cu oua

Bucatile de cas se asaza intr-un vas rezistent la caldura uns bine cu unt. Peste feliile de cas se toarna ouale batute bine...

Cas cu oua
Supa cu specific francez
Supe de legume

Supa cu specific francez

Piinea se taie in cubulete mici care se pudreaza cu zahar si se prajesc intr-o tigaie. Se pun apoi intr-un castron si se...

Supa cu specific francez
Oua "a la gasconne"
Aperitive cu legume

Oua "a la gasconne"

Vinetele se curata de coaja si se taie in forma de rondele. Se sareaza si se lasa sa se scurga. Dupa ce si-au lasat apa, se...

Oua "a la gasconne"
Vinete indiene
Mancaruri cu legume

Vinete indiene

Se spala vinetele, li se taie cotorul si se imparte fiecare vinata in jumatate, in lungime. Se scoate miezul, se toaca,...

Vinete indiene
Jumari dulci indiene
Jumari

Jumari dulci indiene

Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o...

Jumari dulci indiene
Supa cu usturoi
Supe de legume

Supa cu usturoi

Se fierb in 2 litri de apa timp de 20 minute usturoiul, o crenguta de cimbru, cuisoarele, o lingurita de sare si un praf de...

Supa cu usturoi
Peste cu orez
Mancaruri cu peste

Peste cu orez

Intr-o cratita cu unt topit se pun slanina taiata in bucatele si cepele tocate marunt. Indata ce incep sa capete o culoare...

Peste cu orez
Bulete de carne
Jumari

Bulete de carne

Se toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele date pe razatoarea mica....

Bulete de carne
Pui cu sos picant
Mancaruri cu carne

Pui cu sos picant

Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul...

Pui cu sos picant
Rata lacuita
Mancaruri cu carne

Rata lacuita

Se curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere - 1 lingura - si sare. Tot in interior se va pune...

Rata lacuita
Supa de limba
Supe de carne

Supa de limba

Se spala bine limba, de mai multe ori, in apa calda, frecind-o cu malai, pentru a inlatura orice murdarie care se gaseste...

Supa de limba
Orez chinezesc
Mancaruri cu orez

Orez chinezesc

Se spala orezul in citeva ape. Se pune intr-o cratita si se adauga atita apa rece incit sa-l acopere cu cel mult 1 cm, si...

Orez chinezesc
Orez cu miere
Mancaruri cu orez

Orez cu miere

Se lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se scurge si se pune la fiert tot cu apa rece si sarata....

Orez cu miere
Supa de dovlecei
Supe de legume

Supa de dovlecei

Se curata zarzavatul de supa si se aseaza intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind zarzavatul este bine fiert, se strecoara...

Supa de dovlecei
Sos chinezesc
Sosuri condimentate

Sos chinezesc

Se face un rintas din ulei si faina, care se stinge cu o ceasca de supa. Se adauga mustarul si bulionul, amestecind mereu si...

Sos chinezesc
Supa de linte
Supe de legume

Supa de linte

Se alege lintea, se spala bine, apoi se aseaza cu apa la fiert. Cind incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat,...

Supa de linte
Jumari cu ardei gras si rosii
Jumari

Jumari cu ardei gras si rosii

Se fierb timp de 20 de minute ardei grasi si rosii. La sfirsit, se adauga cascaval ras. Se prepara jumarile dupa reteta...

Jumari cu ardei gras si rosii
Jumari cimpenesti
Jumari

Jumari cimpenesti

Se taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii care se prajesc usor, apoi...

Jumari cimpenesti
Cornulete cu marmelada
Prajituri

Cornulete cu marmelada

Se framinta toate ingredientele (in afara de marmelada) bine, se intinde o foaie de aproximativ 0,5 cm, se taie in patrate...

Cornulete cu marmelada
Oua moi cu crochete de cartofi
Aperitive cu oua

Oua moi cu crochete de cartofi

Se fierb ouale 5-6 minute. Se pun ouale curatate pe acelasi platou cu crochetele. Se toarna sosul deasupra. Sosul alb se...

Oua moi cu crochete de cartofi
Supa de legume de iarna
Supe de legume

Supa de legume de iarna

Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput sa...

Supa de legume de iarna
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori