Timpul de firbere necesar pentru obtinerea oualelor tari este de 10 minute de la primul clocot. Depasindu-l, galbenusul se...
Oua fierte tari
Se amesteca toate ingredientele (in afata de coniac), se fierbe inainte de a se servi, se adauga coniacul si se da la rece.
Punch de vin
Pentru supa se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se asaza intr-o oala in care se toarna 3-4...
Supa de pasare
Se pun ouale in apa clocotita. Se lasa sa fiarba 5 minute pentru a obtine un albus bine inchegat si timp de 3 minute si...
Oua moi
Cartoful fiert sau crud (dat prin masina de tocat), se amesteca cu carnea tocata, la care se adauga ingredientele de mai sus....
Chiftelute aperitiv
Se taie cornurile in doua, se scoate o parte din miez, se ung jumatati cu unt si se umplu cu brinza de vaci, frecata cu...
Cornuri umplute cu brinza de vaci si chimen
Se freaca galbenusurile cu zaharul peste care se toarna si restul ingredientelor si se serveste cu cuburi de gheata.
Cocteil de sampanie
Faina se freaca cu margarina. Se adauga celelalte ingrediente si se framinta un aluat care se da la rece 2-3 ore. Dupa 3 ore,...
Prajitura cu marmelada si lamiie
Se curata salata, se spala foarte bine in mai multe ape, frunza cu frunza, dupa care se taie suvite late de 1-2 cm. si se...
Supa de salata cu slanina
Salata se prepara din ardei grasi rosii, folositi si pentru bulion. La 100 de ardei se intrebuinteaza 1 l otet la 6 grade, 1...
Salata de ardei grasi rosii
Se curata zarzavatul, se spala, se rade pe razatoare, apoi, impreuna cu apa, se asaza totul la foc. Dupa citeva clocote, se...
Supa de fasole tucara
Carnea se spala si se taie in bucati potrivite si se pune intr-o cratita cu untura sa se rumeneasca putin. Se adauga cepele...
Ghiveci
Se pune laptele sa se prinda intr-un vas emailat sau din portelan si se lasa la temperatura camerei (20-25 grade C), pina se...
Brinza de vaci de casa
Se da carnea prin masina si se inmoaie cu o lingura de apa calda. Se amesteca cu albusul batut spuma, sarea si orezul spalat....
Perisoare dietetice
Cartofii curatati de coaja se sterg cu un prosop curat, se taie felii subtiri si se aseaza intr-o tava emailata. Se prajesc...
Cartofi prajiti
Pentru ca rosiile sa se pastreze intregi, se aleg bucati rotunde nelovite, carnoase, nu prea mari, coapte, dar inca tari si...
Rosii conservate intregi (in apa)
Se aleg dovlecei foarte mici, daca se conserva intregi (aceeasi reteta este valabila si pentru dovlecei mari). Dovleceii se...
Dovlecei
Se face o coca de taitei din faina, apa, ou si putina sare. Se lasa sa se odihneasca timp de o ora, apoi se intinde cu...
Varenki
Se amesteca brinza cu zaharul, apoi se pune faina. Se bat ouale, ca pentru omleta, cu putina sare, si se amesteca totul. Se...
Budinca din brinza de vaci
Ardeii spalati, curatati de seminte si vinisoare, se taie in rondele subtiri. Ceapa se taie pestisori, iar rosiile in felii...
Salata de ardei grasi• taiati cartofii si telina cuburi si puneti-le la fiert in apa cu sare • dupa cca. jumatate de
Supa crema de ciuperci
Castravetii curatati, taiati felii subtiri, sarati si dupa 10-15 minute storsi, se pun in salatiera, impreuna cu usturoiul...
Salata de castraveti
Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaua, nucile macinate, apoi faina si scortisoara. Se intinde o foaie si se taie in...
Stele cu scortisoara
Se sparg oasele cu ajutorul unui satir, se spala bine si se pun la fiert cu apa rece si putina sare. Cind s-a format spuma,...
Supa din oase cu diferite garnituri
Morcovul, curatat, spalat se rade marunt. Merele se curata, se taie cuburi mici si se amesteca cu morcovul, sarea, zeama de...
Salata de morcovi cu mere
Se spala bine conopida, se curata de frunze si se rupe buchetele, apoi se pune cu apa si sare la foc. Se topeste untul intr-o...
Supa de conopida cu unt si smintina
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori