Aperitive cu branza

Reteta Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
sidy56 postat de
Postat pe: 22-11-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Placinta dobrogeana"
 
Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul timpului de la naţionalităţile conlocuitoare. In Ţara Beiuşului, unde se afla si localitatea Vascau, oamenii locului sunt gazde primitoare şi foarte ospitaliere, iar la ei trebuie neaparat sa incerci o placinta de Vascau, dupa reteta traditionala din Bihor, cu umplutura din cartofi si branza telemea (cas) de oaie. La multe nunti din Bihor, veti gasi aceasta placinta ca aperitiv cald....asa este cea mai buna (asta nu inseamna ca rece nu se poate manca si nu e gustoasa) !

ingrediente

8 portii

   400 gr foi placinta
   700 gr cartofi albi
   250 gr telemea (cas) de oaie
   marar verde
   sare (daca e nevoie)
   100 ml ulei( unt topit)

mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem dupa preferinta, apoi ii fierbem in apa cu sare, pina cand intra furculita usor in ei. Aruncam apa de pe ei si ii punem sa se raceasca. Dupa ce s-au racit putin, ii zdrobim cu furculita. Telemeaua( casul) o dam pe razatoarea cu gauri mari si mararul il tocam marunt. Foile de placinta decongelate, le ungem pe fiecare, pe rind, cu ulei sau cu unt topit. Luam 3-4 foi unse si presaram pe ele cartofi zrobiti, telemea rasa si marar tocat, pe toata suprafata. Apoi rulam placintele si le punem intr-o tava, pe hartie de copt , dupa ce sunt gata toate, le stropim cu putin ulei, apoi dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pina se rumenesc deasupra, cam 30 de minute. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Abia apoi (daca rezistati mirosului) le taiem, le portionam si le punem pe platou. Pofta mare !
Incearca si Galuste cu brinza de vaci si gris
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu branza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.