Intr-un castron puneti galbenusurile de la cele 3 oua, smantana, faina si sarea. Le mixati cu mixerul apoi puneti peste compozitia obtinuta si cele 3
Intr-un castron puneti galbenusurile de la cele 3 oua, smantana, faina si sarea.
Le mixati cu mixerul apoi puneti peste compozitia obtinuta si cele 3 albusuri batute spuma (va reamintesc ca albusurile se bat cu mixerul curat, altfel nu va iese spuma).
Dupa ce puneti albusurile peste compozitia din castron, amestecati in continuare de sus in jos, cu o lingura de lemn, pana compozitia obtinuta este asemanatoare celei de chec.
O rasturnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. O rulada iese cum trebuie, daca folosim tava corespunzatoare, adica in momentul cand turnati aluatul in tava, aceasta trebuie miscat pana acopera fundul tavii.
Tava o puneti la cuptorul incins la 170-175 de grade (sau la cuptoarele normale la focul cel mai mic) si o lasati cam 15-20 de min. Se face testul cu o scobitoare dupa 15 min (sa nu se carbonizeze sau sa faca scoarta).
Dupa ce e gata, o rasturnati cu fata in jos pe un servet uscat si extrageti hartia de copt.
Faceti cubulete cascavalul si puneti din loc in loc si bucatele de unt.
Dupa aia rulati. Aluatul este elastic, il puteti rula foarte usor.
Dupa ce-l rulati il puneti la loc in tava, pe hartia de copt si-l dati din nou la cuptor pentru 10 minute.
Dupa cele 10 minute pe care o lasati in cuptor, nu o taiati imediat, o lasati sa se raceasca.
Pofta buna!
Reteta Rulada cu unt si cascaval a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciFoarte mult mi-a plăcut cum a ieșit acest cozonac cu aluat opărit și umplutură de cacao cu nucă! Aluatul opărit...
Desert cozonac cu aluat oparitIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii