Tarta aperitiv cu dovlecel, masline si telemea

Daca aveti pofta de o tarta sarata si usor de pregatit, va recomand sa o incercati pe aceasta. Este foarte gustoasa, crocanta la exterior si extra rapida.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tarta aperitiv cu dovlecel, masline si telemea

Ingrediente

  • 1 bucata dovlecel (mic si fraged)
  • 1 morcov mic
  • 10- 12 masline fara samburi
  • 50 gr telemea de capra (nu foarte sarata)
  • 2 oua
  • 1 cub cascaval
  • 3 lg ulei masline
  • 1 cana faina
  • 1 lgta praf de copt
  • 1 lgta piper negru (iese extra spicy; daca nu va place picant, nu mai adaugati piper)
  • oregano uscat

Mod de preparare

Dovlecelul se spala, se curata la capete si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Maslinele se taie transversal in jumatate. Telemeaua se rade si ea. Preincalzim cuptorul. Intr-un castron, punem dovlecelul si morcovul ras, adaugam telemeaua rasa, maslinele taiate si un pic de piper si oregano. In alt castron, batem ouale cu un tel, punem un praf de sare, adaugam uleiul si faina cu praful de copt. Amestecam bine si incorporam in aceasta compozitie, mixul de dovlecel cui masline si branza. Amestecam bine si lasam 5 minute sa se odihneasca. Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale; daca e cazul, mai adaugati un pic de faina, daca este prea "inchegata", adaugati un pic de apa. Luam o forma de tarta, punem compozitia cu ajutorul unei linguri. Deasupra presaram putin oregano si radem un cub de cascaval. Dam la cuptor pt vreo 30-35 minute, cat sa se rumeneasca frumos. Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor, o lasam un pic sa se raceasca si o servim calda. Este la fel de buna ca o pizza! O bere poate fi de ajutor sa stinga gustul picant si sarat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Strudel cu prune
1
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
2
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
4
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert tort Primavara -Minodora
Bucataras.RO

Desert tort Primavara -Minodora

Pe 2 martie sora mea cea mica Minodora , implineste niste anisori, asa ca m-am gandit sa o impresionez sau nu, ca e pestoaica...

Desert tort Primavara -Minodora
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola