Vita de vie cu labane este o reteta foarte populara in tarile mediteraneene. Labane este un produs lactat specific tarilor din zona marii mediteraneene si in orientul mijlociu. Pentru reteta aceasta aveti nevoie si de foi de vita de vie murate.
Se cumpara o cutie/borcan cu frunze de vita murate in sare si se pun in apa la desarat schimband apa.
Se stopesc cu zeama de lamaie si se lasa la scurs.
Daca aveti frunze tinere tocmai culese, le fierbeti in apa cu sare pana se inmoaie putin(5-7 minute) .Le stropiti cu zeama de lamaie.
Aveti nevoie de acelasi numar de frunze de vita de vie cate bilute de labane aveti, frunza si biluta.
Labane-le se face cu o seara inainte: iaurtul cel mai acru, la cererea publicului, de 7% grasime de data asta ,se pune la scurs intr-un tifon-minim 8 ore, nu mai mult de 20 de ore. Din pasta rezultata se modeleaza cu mainile umede bilute.
Se intind foile de vita de vie, se aseaza cate o biluta de labane in mijloc, se impacheteaza dand forma de biluta, daca e nevoie se prind cu scobitori.
Se servesc simple sau stropite cu iaurt gras sau smantana.
Sursa acestei retete este blogul culinar furnicuta-boscodina.com
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn desert delicios pentru copii si nu numai!
Orez cu lapte si sos de capsuniPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii