Aperitive cu carne

Reteta Pufosele cu carne si cascaval

portii reteta 5 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 55m 
gatire reteta 15m 
Ioana Scorus postat de
Postat pe: 24-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
>
Nu stiu daca am inventat sau nu apa rece, stiu, insa, ca rezultatul este delicios si-ar multumi si un resto de 5 *****. S-aveti pofta!

ingrediente

5 portii

   500 g Faina
   20 g Drojdie proaspata
   100 ml apa
   120 ml lapte
   1 lingura Ulei de masline
   1 lingurita Sare
   2 ingurite Seminte de chimen
   1 galbenus de ou + 2 linguri lapte
   300 g carne Carne amestec tocata
   150 g cascaval ras
   1 lingura Smantana grasa
   1 lingurita Piper negru macinat
   condimente pentru carne
   1 legatura Patrunjel verde
   3 catei de usturoi
   1 morcov mic
   1 telina mica
   1 legatura marar
   200 ml vin alb aromat
   2 lingurite zahar
   1 lingura Iaurt
   1 ceapa mare

mod de preparare

1. pune intr-un castronel drojdia impreuna cu 50 ml amestec apa, lapte cald si cu zaharul si amesteca bine, apoi adauga 50 g faina si lasa maiaua la dospit la cald, vreme de 15 min


2. cerne intr-un lighenas faina, adauga untura sau uleiul de masline, iaurtul, semintele de chimen si amesteca bine


3. pune maiaua in lighenas, adauga restul de apa cu lapte incalzit, in care ai dizolvat si sarea si framanta bine 2 minute. Muta aluatul pe blatul de lucru infainat si framanta 10 minute. Lasa aluatul la dospit 30 min, la cald, acoperit cu un servet d) taie aluatul in doua si, din una din bucati, intinde o foaie subtire, apoi taie-o cu forma de taiat. Resturile care raman aduna-le intr-o bila de aluat pe care o framanti bine si o lasi la dospit in continuare


4. caleste ceapa bine-bine, adauga morcovul si telina rase impreuna cu condimentele, caleste-le inca 5 minute, adauga carnea tocata si caleste-o, apoi adauga vinul si usturoiul pisat si lasa sa fiarba pana se evapora tot


5. stinge focul si, cand amestecul s-a racit, adauga smantana, cascavalul ras, piperul, patrunjelul si mararul tocate fin si omogenizeaza


6. umple fiecarea rondea de aluat cu o lingurita cu varf de compozitie si preseaza bine marginile ca sa se lipeasca. Aseaza-le pe foaia de copt, unge-le cu un galbenus amestecat cu o lingura-doua cu lapte si da-le la cuptor la 200 grade C vreme de 15 min. Asaza tava la jumatatea cuptorului.


Repeta operatia cu cealalta jumatate de aluat si, din cele doua bile ramase, fa doua calzone.

Incearca si Chec aperitiv cu masline si kaizer afumat
Daca ti-a placut reteta noastra "Pufosele cu carne si cascaval" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.