Quiche cu ceapa si sunca

Am facut aluatul. Am topit putin margarina, am pus faina, sare (dupa gust), am framantat in timp ce am adaugat si cele 4 linguri de apa. Rezulta un al

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Quiche cu ceapa si sunca

Ingrediente

  • Aluat: 250 g faina
  • 125 g unt (am folosit margarina) si 4 linguri apa rece
  • sare
  • Umplutura: 200 g sunca (am folosit bacon)
  • 4 cepe potrivite
  • o cultie smantana (200 ml)
  • 4 oua. (optional se poate si cascaval)

Mod de preparare

Am facut aluatul. Am topit putin margarina, am pus faina, sare (dupa gust), am framantat in timp ce am adaugat si cele 4 linguri de apa. Rezulta un aluat sfaramicios.

Am uns apoi o tava cu diametrul de 28 cm cu margarina si am tapetat-o cu faina (nu cred ca era necesar, aluatul continand grasime nu s-ar fi lipit, dar nu am vrut sa risc).

Am imbracat tava in aluat apasand cu mainile.

Apoi am pus tava in frigider. In revista spunea ca trebuie sa stea 1 ora, dar eu l-am lasat cam trei ore, nu a fost nici o problema.

Am taiat sunca fasiute, ceapa pestisori. Mai intai am prajit putin sunca si apoi in grasimea pe care a lasat-o am calit foarte putin ceapa.

Am scos aluatul de la frigider, l-am intepat cu o furculita si l-am bagat la cuptor pentru 10 min (foc potrivit).

Cat a stat aluatul la cuptor am batut spuma albusurile de la oua. Am amestecat galbenusurile cu smantana, sare si piper

si apoi albusurile cu galbenusurile impreuna cu grija sa nu se lase chiar de tot compozitia.

Am scos tava din cuptor dupa cele 10 min.

Am asezat ceapa calita apoi sunca si la urma amestecul de oua si smantana. L-am dat la cuptor pentru 30 min tot la foc potrivit.

Dupa ce am scos-o din cuptor, cam dupa 5 min s-a mai lasat, dar nu foarte mult. Aproape ca nici nu se observa diferenta
Pofta buna!

Reteta Quiche cu ceapa si sunca a fost propusa de otilia gergely pe forum culinar.ro

Alte retete de quiche: Quiche (placinta) cu dovlecei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
5
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Parteneri
Desert crema de zahar ars
Bucataras.RO

Desert crema de zahar ars

Azi ne alintam cu un desert extrem de popular, apreciat in toata lumea, un desert cu gust fin de vanilie si caramel. Este...

Desert crema de zahar ars
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola