Spuma de ficat in aspic

Se spala ficatul (maiul); se curata cu grija sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amara ficatul. Ca sa ramana alb se tine cateva ore in lapte

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ficat
  • sare
  • o bucata de grasime de gasca
  • unt
  • un fir de cuisoare
  • 4 boabe de piper
  • 1/2 frunza mica de dafin
  • frisca
  • aspic

Mod de preparare

Se spala ficatul (maiul); se curata cu grija sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amara ficatul. Ca sa ramana alb se tine cateva ore in lapte. Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste, se da drumul ficatului si se lasa sa fiarba vreo zece minute. Putem adauga la fiert o bucata de grasime de gasca, sau, in lipsa, unt, un fir de cuisoare, 4 boabe de piper, 1/2 frunza mica de dafin si sare. Se incearca de e gata cu o furculita in partea mai groasa a ficatului. Daca, apasand, nu iese deloc sange sau apa inrosita, ficatul e suficient de fiert. Se da cu cratita cu tot la o parte, se acopera si se lasa sa se raceasca in apa. Se trece totul printr-o sita fina, se freaca si se amesteca cu frisca bine batuta, pusa cate putina odata, in total 1/4 din greutatea ficatului. Se imbraca o forma cu aspic, se aseaza ficatul, si deasupra se mai toarna aspic. Se tine 2 ore pe gheata, se rastoarna, si se aseaza imprejur aspic tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Tocanita de miel cu cartofi
Bucataras.RO

Tocanita de miel cu cartofi

Cred ca am mai scris ca nu sunt fan carne de miel insa am un sot care e topit dupa ea. Mie imi place cel mai mult,carnea de...

Tocanita de miel cu cartofi
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola