Aperitive cu fructe

Reteta Pere in sos de vin cu frisca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
monsherik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Taiati perele in felii, incepand de la partea bombata inspre
codita, in asa fel incat feliile sa ramana prinse una de alta, sa nu se desprinda.
Se pu

ingrediente

   4 pere mari
   egale
   200 g ciocolata alba de menaj
   250mi frisca
   300mi vin alb dulce
   4 linguri miere de albine
   1 lingurita scortisoara
   1 lingurita coaja rasa de lamaie
   un praf de piper

mod de preparare

Taiati perele in felii, incepand de la partea bombata inspre


codita, in asa fel incat feliile sa ramana prinse una de alta, sa nu se desprinda.


Se pun perele intr-o cratita sau tigaie mai mare, desfacand in evantai feliile. Peste pere turnati vinul si mierea, adaugati scortisoara, piperul si coaja rasa de lamaie.


Se pune vasul la foc potrivit si lasati ingredientele sa fiarba pana cand siropul se ingroasa si perele devin sticloase.


Luati vasul de pe foc in momentul in care perele sunt fierte pe jumatate.


Lasati perele la racit.


Topiti ciocolata. Bateti frisca adaugand in fir subtire ciocolata topita.
Impartiti compozitia obtinuta in patru farfurioare pe fiecare puneti cate o para, cu feliile desfacute in


evantai.
Incearca si Iaurt inghetat cu mango
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de vin cu frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.