Aperitive cu legume

Reteta Baba Ghanouj (Pasta de vinete cu piure de susan)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
Chemali Diana 4986 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se coc vinetele, se lasa sa se raceasca, se curata si se lasa sa se scurga de apa. Se amesteca vinetele cu mixerul impreuna cu tahina, sarea, uleiul s

ingrediente

   3 vinete medii
   o jumatate de ceasca de suc de lamiie
   trei sferturi de ceasca de tahina (piure de susan
   se gaseste la supermagazin la sectia de mincaruri arabesti sau la magazinele orientale)
   2 linguri de ulei de masline
   2 lingurite sare

mod de preparare

Se coc vinetele, se lasa sa se raceasca, se curata si se lasa sa se scurga de apa. Se amesteca vinetele cu mixerul impreuna cu tahina, sarea, uleiul si sucul de lamiie pina cind se obtine o pasta fina si pufoasa (aprox 5 minute). Se lasa la rece cel putin o ora inainte de servire.
Se serveste in castronele de lut (preferabil) cu putin ulei de masline deasupra si citeva frunze de menta ca decor
Incearca si Humus reţetă cu ardei copt
Daca ti-a placut reteta noastra "Baba Ghanouj (Pasta de vinete cu piure de susan)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.