Se intampla sa asist negresit prin vacante, la curatatul gradinii de oarece banadai si buruieni uscate ce umbreau fara folos pamantul ce trebuia pregatit pentru primavara. Astfel, bunicul mai gasea prin pamant oarece barabule pe care le zvarlea fara mila in nesatul focului de crengi si radacini uscate din gradina.
mod de preparare
In nesatul amintirilor, ma vad aproape obligat sa duc gustul acela mai departe, pregatind numaidecat un cartof scorojit in cuptor, taiat in jumate si crestat apoi pe cealalta parte. Musai trebuieste lasat oarece minute bune in cuptorul incins, dupa care, marea mea grija este sa tavalesc oarece branza de oi proaspata, numa buna sa se topeasca si sa se imprastie pe toata voinicia barabulei. Bineinteles, se potriveste de sare, piper iute sau usturoi adevarat. Ar mai merge niscaiva carne afumata, taiata felii si pusa cu grija printre cele crestaturi, dupa care mai dam ''minunea'' la cuptor inca vreo zece-cinspe' minutele. Nu ne-ar mai ramane decat sa ne bucuram de cartoafa coapta, provocand multa vorba la un pahar cu rubiniu de anul ast’, numai bun sa ostoiasca traheea si gatlejul uscat de nabadaile si fierbinteala cartofului , laolalta cu aroma pofticioasa a afumaturii
Incearca si Placinta cu spanac
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti umpluti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe