Aperitive cu legume

Reteta culinara Chiftelute de urzici

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Falafel (chiftelute de naut) (reteta video)"
 
Urzicile se spala bine si se scurg, apoi se fierb in apa cu sare pana sunt pe trei sferturi facute. Se scot din zeama si se lasa la scurs. Ceapa toca

ingrediente

   500 gr urzici
   4 cepe
   1 lingurita de unt
   23 linguri faina de grau
   2 felii de paine inmuiata in lapte
   4 oua
   sare
   piper
   ulei pentru prajit

mod de preparare

Urzicile se spala bine si se scurg, apoi se fierb in apa cu sare pana sunt pe trei sferturi facute. Se scot din zeama si se lasa la scurs. Ceapa tocata fin se caleste in unt, intr-o tigaie cu fundul gros, la foc foarte mic, mestecand intruna cu lingura de lemn. Se lasa pana incepe sa se rumeneasca, fara sa se prinda. Urzicile aproape fierte se toaca mare, se adauga peste ceapa si se inabusa pana scade zeama lor. Se bat doua oua ca pentru omleta si se toarna peste urzici. Se amesteca repede pe foc, inca un minut, pana se coaguleaza oul si se face ca niste franjuri. Se ia tigaia de pe foc iar dupa ce s-a racit se adauga in compozitie faina, painea si doua galbenusuri crude. Se omogenizeaza frecand cu lingura de lemn dupa care se adauga cele doua albusuri batute spuma cu un pic de sare. Cu o lingura se formeaza chiftelutele, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins, sub capac.

Se servesc atat calde cat si reci, cu diverse sosuri.

Incearca si Humus cu vinete coapte
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de urzici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite