Eu consider ca o tarta sarata poate fi un aperitiv binevenit la orice masa festiva!
Se framanta un aluat din faina cernuta si amestecata cu pesmetul si praful de copt, un ou amestecat cu untul topit si un praf de sare. Se intinde in foaie rotunda (se intinde intre folie de plastic), apoi se asaza in forma unsa cu un pic de unt, se inteapa cu furculita.
Se amesteca crema de branza cu smantana, cu oul si un praf de sare, se adauga si un praf de busuioc, dupa gust, cu jumatate de ardei taiat cubulete mici si cu mazarea fiarta si scursa bine. Se toarna umplutura in forma peste blat, se decoreaza cu rosioarele feliate si cu restul de ardei ramas, se presara cateva boabe de mazare si se da la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit. Se portioneaza in felii dupa ce s-a racit un pic. Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradEste o ciorba foarte buna de facut iarna cand avem zeama de varza.
Ciorba de oase cu zeama de varzaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii