Rulada din omleta cu spanac

Rulada din omleta cu spanac este o rulada ideala pentru micul dejun, care se poate face repede si poate fi portionata usor si pentru pachetul de scoala / serviciu.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Rulada din omleta cu spanac

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 3 oua
  • 8-10 rosii cherry
  • jumatate de pachet de spanac verde – puteti folosi 150 g spanac congelat daca nu aveti proaspat
  • 150 g muschi file sau sunca presata
  • ce aveti la indemana
  • 50 ml smantana
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Spanacul se curata si se spala cu apa rece de 2-3 ori. Eu am rupt coditele, dar le puteti lasa daca doriti, nu strica gustul mancarii.
Muschiul file se taie in fasii ca in imagini.
Spanacul se fierbe in apa clocotita cu sare cam 10 minute, apoi se raceste sub jet de apa rece, se scurge de apa si se toaca marunt. Dupa aceea, spanacul se pune intr-un castron si se amesteca cu smantana, se potriveste de sare si piper. Se amesteca pana se obtine un piure omogen.
Ouale se bat cu o furculita ca pentru omleta. Se adauga un praf de sare si piper, dupa gust.
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se incinge, apoi se pun ouale si se prepara o omleta. Cand e coapta pe o parte, omleta se taie in doua parti egale si se intoarce cu o spatula lata.
Cand e gata, se scoate, se pune pe un platou intins si pe fiecare jumatate de omleta se intinde piure de spanac, apoi se presara deasupra feliile de sunca.
Omletele se ruleaza cat de strans se poate, folosind folie de aluminiu, ca sa il tina bine. Capetele rulourilor se strang. Rulourile obtinute se introduc la frigider o ora ca sa se intareasca.
Dupa racire, se scot rulourile din folie. Rulourile se taie felii de 1-2 cm grosime. Rosiile cherry se spala si se taie in sferturi care se aseaza pe farfurie sau platou langa rulada.
Daca doriti, puteti taia rulada in felii mai groase iar rosiile le taiati rondele. Culcati pe farfurie feliile de rulada si asezati rondele de rosii deasupra.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Rulada din omleta cu spanac se serveste rece pe platou, ca aperitiv, alaturi de rosii cherry.
Se poate servi si pe frunze de salata verde si rondele din rosie asezate deasupra.
Ca element de gust suplimentar si efect vizual se poate turna un strop de ketchup peste feliile de rulada.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Snitel parizian din piept de pui
Bucataras.RO

Snitel parizian din piept de pui

Nu inventăm apa caldă! E doar o rețetă bună pentru un picnic reușit, pentru pus la pachet sau chiar pentru un fel...

Snitel parizian din piept de pui
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola