Tolba ciobanului este o reteta delicioasa care are ca baza aluatul pentru clatite. Pentru umplutura se foloseste macrou sau orice alt fel de peste va place mai mult.
Tolba ciobanului este o reteta delicioasa care are ca baza aluatul pentru clatite. Pentru umplutura se foloseste macrou sau orice alt fel de peste va place mai mult.
Pregatim mai intai foile: amestecam faina cu 2 oua, un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu, un praf de sare si o cana de apa minerala, pana obtinem un aluat ca de clatite, dar un pic mai gros.Se aseaza pe foc o tigaie sa se infierbante, se unge putin cu ulei, apoi se toarna un polonic din compozitie. Din aceasta compozitie obtinem 8 foi de clatite.
Pregatim maioneza: Se amesteca bine cele doua galbenusuri de ou sa nu fie cocoloase. Se incorporeaza putin cate putin uleiul, la inceput se pune aproximativ cate 1 lingura, apoi se poate pune si mai mult. Se adauga sarea de lamaie si mustarul, dupa care se mai adauga ulei si se bate bine, pana maioneza capata consistenta dorita.
Pregatim umplutura: Cartofii se fierb cu coaja in apa cu putina sare, iar dupa ce s-au fiert se curata de coaja si se taie cubulete. Pestele afumat se curata de piele si oase si se taie marunt. Ceapa uscata si castravetii se taie marunt. Se amesteca bine toata compozitia, respectiv cartofii, pestele afumat, ceapa, castravetii si maioneza. Se potriveste de gust, adaugand, daca este cazul, sare.
Foile de clatite se umple cu doua linguri de compozitie si se leaga cu cate un fir de ceapa verde. Se obtine tolba ciobanului, care se decoreaza cu o felie de ridiche.
Se tine la frigider aproximativ 30 de minute, dupa care se serveste rece.
Alte retete de clatite cu carne recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataO supa ce am descoperit -o recent, fiind invitata la pranz la o prietena. Aceasta supa i-o facea bunica in copilarie, si ea,...
Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoaseIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii