Chec aperitiv cu praz si telemea

Rapid, simplu si gustos

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Chec aperitiv cu praz si telemea

Ingrediente

  • 200 g telemea
  • 2 morcovi
  • o jumatate ardei gras rosu
  • 7 linguri faina
  • un ou
  • 3 linguri ulei
  • piper
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • un varf de bicarbonat
  • 2 fire de praz (200 g)
  • 1/2 legatura marar verde

Mod de preparare

Fierbem morcovii in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierti ii scoatem, ii lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete.

Punem uleiul la infierbantat intr-o cratita, adaugam prazul taiat rondele si il lasam sa se inmoaie.

Adaugam un praf de sare. Cand s-a inmuiat, adaugam ardeiul taiat cubulete si lasam 1-2 minute sa se caleasca impreuna.

Punem si morcovul fiert, amestecam bine si dam deoparte cratita sa se raceasca compozitia.

Cand s-a racit, punem compozitia de praz intr-un castron si adaugam oul batut cu furculita, branza sfaramata si amestecam bine.

Condimentam cu piper, adaugam mararul tocat apoi incorporam faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.

Trebuie sa ne iasa o compozitie care nu curge. Punem compozitia intr-o forma mica de chec (25x8x5 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 de minute pana se rumeneste frumos.

Lasam checul sa se raceasca in forma (eu nu am avut rabdare) apoi il scoatem, il feliem si il servim.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Salata orientala
Bucataras.RO

Salata orientala

Salata orientala
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!