Pentru siropul de visine se curata de codite, 1,500 kg de visine si se pun sa fiarba cu 1/4 de litru de apa. Cand visinile au inceput sa plezneasca, se pun intr-un tifon.
Pentru siropul de visine se curata de codite, 1,500 kg de visine si se pun sa fiarba cu 1/4 de litru de apa. Cand visinile au inceput sa plezneasca, se pun intr-un tifon ca sa se scurga zeama. Dupa ce s-au scurs bine, se lasa zeama catva timp sa se limpezeasca. Se pun apoi la fiert in tingire cantitati egale de zeama si de zahar si putina zeama de lamaie. Dupa ce s-a topit zaharul, se fierbe la foc iute si se leaga, luand spuma de cate ori este necesar. Zeama pentru sirop se poate pregati de asemenea la fel ca pentru siropul de fragi.
Siropul de visine se toarna cald in sticle.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdeLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de mentaPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crap
Comentarii