Pentru siropul de visine se curata de codite, 1,500 kg de visine si se pun sa fiarba cu 1/4 de litru de apa. Cand visinile au inceput sa plezneasca, se pun intr-un tifon.
Pentru siropul de visine se curata de codite, 1,500 kg de visine si se pun sa fiarba cu 1/4 de litru de apa. Cand visinile au inceput sa plezneasca, se pun intr-un tifon ca sa se scurga zeama. Dupa ce s-au scurs bine, se lasa zeama catva timp sa se limpezeasca. Se pun apoi la fiert in tingire cantitati egale de zeama si de zahar si putina zeama de lamaie. Dupa ce s-a topit zaharul, se fierbe la foc iute si se leaga, luand spuma de cate ori este necesar. Zeama pentru sirop se poate pregati de asemenea la fel ca pentru siropul de fragi.
Siropul de visine se toarna cald in sticle.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaPrajitura pufoasa cu visine si ciocolata este, asa cum ii spune si numele, foarte simplu de pregatit. Delicioasa prajitura...
Prajitura simpla cu visine si ciocolataSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii