O dulceata aromata,plina de savoare si culoare!
Se curata ciresele de codite,se spala,se scurg apoi ajutandu-ne de o agrafa de par,le indepartam samburii. Se toarna zaharul si se lasa cca. o ora sa isi lase fructele un pic de suc,apoi se pun la foc ,intai iute,pana ce clocotesc ,apoi se da focul incet,mestecand usor cu o lingura de lemn.Se lasa sa fiarba pana ce scade de doua degete,spumandu-se cu spumiera de cate ori este nevoie.Cand incepe sa se lege,se adauga sucul de lamaie.Se face proba pe o farfuriuta cu cateva picaturi de dulceata,daca este facuta nu se imprastie pe farfurie. Se pune dulceata fierbinte in borcane curate de sticla cu capace etanse apoi se acopera cu un prosop gros si se lasa sa se raceasca in voie,chiar o zi si o noapte,apoi se depooziteaza in beciuri sau debarale.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit
Tartelete cu branza si cimbru verdeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii