Compoturi

Compot de cirese

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Compot de visine"
 
Compotul de cirese este foarte usor de preparat si te vei putea bucura astfel si in anotimpul rece de aroma cireselor.

ingrediente

   1 kg cirese
   1 pahar apa sau vin rosu
   150 gr zahar
   1 plic zahar vanilat
   1 praf de sare

mod de preparare

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul, putina sare, zaharul vanilat. Cand incepe sa se lege siropul, se adauga ciresele si se lasa la fiert pe foc mic.




 




Metoda de preparare a compotului de cirese la baie de aburi:


Trebuie sa aveti borcane cu capac, curate, uscate si daca doriti tinute 15-20 de minute in cuptorul incins, dar cu focul stins. Borcane de 800ml.
Fructe de care doriti si in orice cantitate, zahar tos - cite 3 liguri de supa pline, pentru fiecare borcan si apa rece cit sa se umple fiecare borcan cam 3\4 cu lichid.




Deci fructele se spala foarte bine, la care e necesar si doriti scoateti simburii , le puneti in borcane pina la 1\2 acestuia, adaugati zaharul, cite 3 linguri pline si apoi apa rece. Le inchideti cu capace sau le capsati si le puneti la fiert la bain -marie pentru 30 de minute din momentul ce apa din vas incepe sa fiarba.




Dupa cele 30 de minute, le lasati in vasul in care sunt si a 2 a zi reluati operatia de fiert la bain-marie in acelasi mod.




Lasati borcanele cu compotul de cirese sa se raceasca complet in vasul in care au fiert, scoteti-le, stergeti-le cu o cirpa si depozitati-le intr-un loc uscat si racoros.


Compotul de cirese se serveste dupa ce s-a racit sau se poate pastra in borcane sterilizate.

Incearca si Compot de caise
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Compoturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite