Dulceata

Reteta Dulceata de capsune aromata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Papanasi cu smantana si dulceata (reteta video)"
 
Cum sa te poti bucura de aroma capsunelor proaspete tot anul? Urmand reteta noastra de dulceata de capsune, desigur. Este foarte aromata si usor de preparat.

ingrediente

   1 kg capsune
   1 kg zahar
   1 lamaie
   1 lingurita rom

mod de preparare

Se aleg capsunele, se curata de codite, se spala bine, apoi se pun intr-un vas, in straturi, alternativ cu zaharul.


Se pun la fiert pe foc potrivit, se stropesc cu rom si zeama de lamaie. Cand dulceata s-a legat, se ia de pe foc, se indeparteaza spuma si dupa ce s-a racit se pune in borcane, dupa care se mai da la cuptor 5 minue.





Se pastreaza la cald pana a doua zi, lasandu-le sa se raceasca natural ca sa nu se strice, astfel se va conserva natural.

Dulceata de capsuni se pastreaza in locuri racoroase, ferite de razele directe ale soarelui si se serveste pe paine la micul dejun sau ca ingredient in prepararea prajiturilor sau gogosilor.

Incearca si Jeleu de coacaze rosii
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsune aromata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.