Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros. Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Pe cat p
Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza
un sirop mai gros. Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.
Pe cat posibil sa ramana intregi. Le stropim cu zeama de lamaie
pentru a nu se innegri. Cand siropul este gata, adaugam
ciresele cu tot cu zeama de lamaie.
Lasam sa fiarba, adunand spuma din cand in cand. Cam dupa o ora si jumatate doua ore , atunci cand incepe sa faca spuma deasupra, este gata!
Putem sa facem proba, lasand sa curga cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa.
Daca picaturile raman intregi si nu se imprastie in apa, atunci dulceata este gata!
Punem dulceata fierbinte in borcanele spalate bine si sterilizate in cuptor sau in apa care fierbe.
Alte retete recomandate:
Dulceata capsuni
Dulceata de nuci
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneUn preparat foarte bun ce poate fi servit atat simplu dar ca si o garnitura langa carnita. Sper sa va fie pe plac ca noua...
Sufleu de cartofiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii