Dulceata

Reteta culinara Dulceata de fragi, zmeura sau mure

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Dulceata de gogonele"
 
Pentru dulceata de fragi, zmeura sau mure fructele proaspete se curata de frunze si se clatesc la jet de apa rece.

ingrediente

   1 kg fructe,
   1 kg zahar,
   o lamaie si
   o lingura de rom

mod de preparare

Pentru dulceata de fragi, zmeura sau mure, fructele proaspete se curata de frunze si se clatesc la jet de apa rece. Dupa aceea, le punem in cratita, alternativ cu zaharul si zeama de lamaie, ca sa stea timp de trei pana la patru ore sa-si lase zeama. Se fierbe compozitia la foc tare pentru ca sa se lege siropul repede si ca sa-si pastreze culoarea. Cand dulceata este gata, culegem spuma cu lingura, apoi acoperim cratita cu un servet umed. Dupa ce s-a racit, o punem in borcane, pe care le legam cu celofan, le etichetam si le dam la camara.


Dulceata de fragi, zmeura sau mure se serveste pe paine, sar si la prajituri sau alte dulciuri.

Incearca si Gem de caise rapid
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de fragi, zmeura sau mure" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite