Pentru dulceata de fragi, zmeura sau mure fructele proaspete se curata de frunze si se clatesc la jet de apa rece.
Pentru dulceata de fragi, zmeura sau mure, fructele proaspete se curata de frunze si se clatesc la jet de apa rece. Dupa aceea, le punem in cratita, alternativ cu zaharul si zeama de lamaie, ca sa stea timp de trei pana la patru ore sa-si lase zeama. Se fierbe compozitia la foc tare pentru ca sa se lege siropul repede si ca sa-si pastreze culoarea. Cand dulceata este gata, culegem spuma cu lingura, apoi acoperim cratita cu un servet umed. Dupa ce s-a racit, o punem in borcane, pe care le legam cu celofan, le etichetam si le dam la camara.
Dulceata de fragi, zmeura sau mure se serveste pe paine, sar si la prajituri sau alte dulciuri.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradO mancare satioasa si gustoasa.
Perisoare cu sos de rosii si ciuperciIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii