Dulceata

Reteta Gem de portocale

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se rad 8 portocale de coaja galbena. Se taie portocalele feliute subtiri, se scot samburii si se pun feliile in cratita pentru dulceata. Se pun 2 I d

ingrediente

   8 portocale
   2 l apa
   1 kg zahar
   zeama de la 2 portocale
   zeama de la 1 lamaie

mod de preparare




Se rad 8 portocale de coaja galbena. Se taie portocalele feliute subtiri, se scot samburii si se pun feliile in cratita pentru dulceata. Se pun 2 I de apa peste portocale si se lasa vasul acoperit, la loc rece, 24 de ore. Se pune cratita cu portocale pe foc si se adauga zaharul, zeama de la 2 portocale si cea de la 1 lamaie. Se lasa fructele sa fiarba o ora, la foc mic, amestecand mereu, pana se leaga bine siropul. Gemul se pune fierbinte in borcane. La fel se poate face gemul de portocale combinate cu grepfrut.
Se foloseste la ornarea prajiturilor.





Alte retete recomandate:


Dulceata de mere


Dulceata de visine


Dulceata de capsuni
Incearca si Dulceata de coji de pepene verzi
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de portocale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.