Dulceata

Reteta Jeleu de coacaze

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
moni_512 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Daca doriti sa realizati reteta jeleu cu coacaze, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: coacaze, zahar, apa.

ingrediente

   500 g coacaze
   550 g zahar
   1 pahar apa.

mod de preparare

Pentru jeleul de coacaze se pun la fiert 400 g coacaze, spalate si curatate, cu zaharul si apa. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie boabele, apoi se trec printr-o sita, zdrobindu-se boabele. Se strecoara din nou printr-o panza si se pune la fiert pana cand incepe sa se inchege (se incearca turnandu-se cateva picaturi pe o farfurie rece ; daca este gata, dupa cateva minute se incheaga).



Pe fundul unei farfurii mai adanci se aseaza cateva bobite de coacaze, se toarna incet un strat subtire de jeleu si se da la gheata (restul jeleului se tine la loc cald). Dupa ce s-a inchegat stratul turnat, se presara deasupra din nou cateva boabe de coacaze si iar se toarna un strat de jeleu. Se procedeaza astfel pana se asaza toate coaca­zele si se toarna tot jeleul.


Inainte de a servi, se rastoarna pe o farfurie si se garniseste cu cateva crengute de coacaze.



Alte retete cu coacaze:



Sos de coacaze



Gem de coacaze



Tort de coacaze

Incearca si Dulceata de petale de trandafir
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de coacaze" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.