Dulceata

Reteta Pasta de portocale

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se tine coaja de portocale 24 de ore in apa rece. Se arunca apa, se pun cojile in cratita pentru dulceata, se pune apa numai cat sa le acopere si se

ingrediente

   piure din coaja galbena a 10 portocale
   zahar in cantitate egala cu cantitatea de piure
   apa

mod de preparare




Se tine coaja de portocale 24 de ore in apa rece. Se arunca apa, se pun cojile in cratita pentru dulceata, se pune apa numai cat sa le acopere si se fierb cojile, pe foc foarte mic, pana se inmoaie. Se paseaza cojile prin sita, se cantareste piureul si se amesteca cu aceeasi cantitate de zahar, se acopera cu apa si se lasa la fiert, la foc foarte mic, pana scade tot lichidul, amestecand mereu. Se obtine o pasta foarte groasa. Se pune pasta pe o planseta uda si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, pasta se taie felii care se usuca 5-10 minute in cuptorul cald.
Se amesteca in creme sau se foloseste la ornarea prajituri lor.





Alte retete recomandate:


Compot de visine





Gem de zmeura
Incearca si Marmelada de capsune
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de portocale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 9 %
219.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.