Afumatura la untura

Afumatura la untura sau cum ii zicea bunica, la garnita, un fel de putinei din tabla, cred, ca nu-mi amintesc prea bine decat forma lui, era copil cand se punea asa afumatura, azi o punem in borcane, este un deliciul pentru iubitorii celei mai bune legume ''porcul'' mai ales cand n-ai timp sa pregatesti ceva de mancare, scoti repede un borcan, topesti untura, scoti afumatura, trantesti o mamaliga si niste muraturi si gata masa....

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa
Afumatura la untura

Ingrediente

  • Cantitati la libera alegere
  • coaste afumate
  • carnea si carnati....toate acestea sunt pregatite la Ignat cand se taie porcul...si afumate in gospodaria proprie ( adica la mama acasa)
  • carne afumata - pulpa de porc
  • muschi
  • muschiulet
  • ceafa
  • carnati de casa afumati
  • untura

Mod de preparare

Taiem ingredientele in bucatele potrivite, care sa incapa in borcan de 800 de g. Intr-o tava cu gratar, asezam bucatele de afumatura, turnam apa in tava si bagam tava la cuptor, cca 40-45 min, cu focul moderat. Dupa ce s-au rumenit bine si pe o parte si pe alta, le scoatem din tava si le asezam in borcan de 800 g.

Separat, intr-un tuci, topim untura, cand a devenit lichida, o turnam peste afumatura din borcane si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, inchidem cu capac si depozitam la rece. Atentie, untura fiind fierbinte, bagati sub borcan o lama de cutit sa nu se sparga borcanul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci