Afumatura la untura sau cum ii zicea bunica, la garnita, un fel de putinei din tabla, cred, ca nu-mi amintesc prea bine decat forma lui, era copil cand se punea asa afumatura, azi o punem in borcane, este un deliciul pentru iubitorii celei mai bune legume ''porcul'' mai ales cand n-ai timp sa pregatesti ceva de mancare, scoti repede un borcan, topesti untura, scoti afumatura, trantesti o mamaliga si niste muraturi si gata masa....
Taiem ingredientele in bucatele potrivite, care sa incapa in borcan de 800 de g. Intr-o tava cu gratar, asezam bucatele de afumatura, turnam apa in tava si bagam tava la cuptor, cca 40-45 min, cu focul moderat. Dupa ce s-au rumenit bine si pe o parte si pe alta, le scoatem din tava si le asezam in borcan de 800 g.
Separat, intr-un tuci, topim untura, cand a devenit lichida, o turnam peste afumatura din borcane si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, inchidem cu capac si depozitam la rece. Atentie, untura fiind fierbinte, bagati sub borcan o lama de cutit sa nu se sparga borcanul.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataNu am mai facut haiose cred ca de vreo treizeci de ani, dar atunci eram doar ajutor in bucatarie. Mi se pareau foarte greu de...
Desert haioseIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii