Conserve de iarna

Reteta Dulceata bunicii ( de prune cu nuci)

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 12h 
gatire reteta 2h 
amalia01 postat de
Postat pe: 25-09-2017
Adaugă în cartea de bucate
A venit toamna! Și odată cu ea, grădinile s-au umplut de culoare. Un motiv în plus pentru ca noi să le adunăm în cămară.
Astăzi vă propun o rețetă specială, venită tocmai din copilăria mea.

ingrediente

1 portii

   4 kg prune
   1 kg de zahăr
   200 g miez de nucă
   1 lgt scorțișoară măcinată
   Mai ai nevoie de borcane curate și o pătură

mod de preparare

Prunele le speli sub jet de apă rece, scoți sâmburii și le lași cu zahar de seara până dimineața.
Dai fructele la cuptor și lași să fiarbă la foc mic 90 de minute.
Adaugi miezul de nucă rupt bucățele și scortisoara si mai lași încă 30 de minute. Dulceața trebuie să se lege, sa nu curga.
Torni dulceata in borcanele curate si uscate, dupa care strangi bine capacele si le dai la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.
Etichetezi borcanele si la asezi frumos in camara.

P.S. Sa nu uiti sa presari putina dragoste.


Tips& Ttricks: Prunele trebuie sa se desfaca usor de pe samburi. Eu am folosit soiul "prune bistrita". Daca iti place mai aromata, poti adauga in dulceata mai multa scortisoara.

Incearca si Gososari in sos de mustar si bulion
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata bunicii ( de prune cu nuci)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.