Conserve de iarna

Reteta Dulceata picanta

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 1h:45m 
amalia01 postat de
Postat pe: 25-09-2017
Adaugă în cartea de bucate
In bucatarie imi place sa experimentez arome, gusturi, combinatii. Am citit de mult despre aceasta dulceata mai deosebita si mi-am propus sa o prepar.

ingrediente

1 portii

   500 g ardei iute cat mai rosu
   1,5 kg gogosari rosii
   1 l otet
   1 kg zahar
   200 g zahar gelifiant

mod de preparare

Ardeii iuti si gogosarii ii cureti de cotoare, seminte si nervuri si ii dai prin masina de tocat, cat mai marunt. Daca vrei, poti folosi robotul de bucatarie.
Otetul il pui la fiert impreuna cu zaharul, pana cand "se leaga" si curge "in fir", nu picatura. Dureaza cam 30 de minute.
Adaugi ardeii macinati si lasi la foc mic inca 1 ora.
Adaugi zaharul gelifiant si mai fierbi 15 minute.
Pui dulceata in borcane si le lasi la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.

Etichetezi si asezi borcanele frumos in camara.
Incearca si Dulceata delicata de gutui si nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata picanta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.