Conserve de iarna

Reteta Ketchup de casa

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 3h 
mirela0911 postat de
Postat pe: 11-09-2016
Adaugă în cartea de bucate
>
De cand am descoperit aceasta reteta o fac in fiecare an. Este foarte buna si ne place foarte mult, mai ales copiilor!

ingrediente

4 portii

   10 gogosari
   10-12 buc. mari de ceapa alba
   1-2 buc telina
   3-4 buc ardei iute
   250 ml otet
   400 g zahar
   3 litri bulion
   sare
   1/2 lgt scortisoara
   1/2 lgt cuisoare
   1/2 lgt nucsoara
   1 lgt rasa de salicil

mod de preparare

Se spala si se curata legumele. Se dau prin masina de tocat si se pun la foc intr-o oala de inox impreuna cu bulionul. Se lasa sa fiarba impreuna in jur de 3 ore, pana se inmoaie bine legumele. Eu am ales sa bag oala in cuptor. Din cand in cand am mai amestecat. Dupa ce s-au fiert bine legumele, am lasat putin sa se raceasca apoi le-am dat la blender. Am pus din nou la fiert impreuna cu zaharul, otetul si condimentele. Am lasat sa fiarba pana am obtinut o consistenta pe placul meu. Am adaugat la final salicilul si am pus ketchupul in sticle sterilizate. Se pun in paturi si se lasa acolo pana se racesc. Se depoziteaza in camara.
Incearca si Salata de gogosari cu ceapa
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.